Fraflytning erfaring Wihlborgs (Del 2)

Fraflytning fra Wihlborgs beretningen fortsætter med den juriske del samt lidt info om hvad reaktionen er fra Wihlborgs med hensyn til at komme lejeren i møde i forhold til at opnå en fælles enighed.

Lejekontrakt hos WihlborgsUdlejning

Vores oprindelige lejekontrakt stammer rent faktisk fra et Datea lejemål. Men da en række af disse i sommeren 2017 blev overtaget af Wihlborgs, er kontrakten nu i deres tolkning.

Efter at have haft besøg af Wihlborgs som beskrevet i del 1 sker der følgende udvikling.

Den juridiske uenighed drejer sig primært om følgende detaljer i kontrakten:

“Ved lejemålets ophør skal lejer senest kl. 12.00 den dag, det lejede skal fraflyttes – selvom dette er en helligdag, eller dagen før en helligdag – aflevere det lejede med alt, hvad dertil hører, rengjort og nyistandsat (bl.a. lofter, vægge og gulve m.m), således at det lejede omgående og uden udgift for udlejer er klar til udlejning til ny lejer.

Ligeledes angiver Erhvervslejelovens §74 følgende:

Det lejede skal være fraflyttet senest kl. 12.00 på fraflytningsdagen. Lejeren skal aflevere det lejede i samme stand som ved overtagelsen med undtagelse af den forringelse, som skyldes slid og ælde, og som ikke er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt, samt mangler, som det påhviler udlejeren at udbedre.

Det er primært på baggrund af ovenstående at vi var stærkt forundrede over Wihlborgs standpunkter ved vores møde.

Wilborgs erfaring

Wihlborgs accepterede ikke gulvafslibning og lakering som aflevering af gulvene som ny-istandsatte. De forlangte at alle trægulve og gulvtæpper blev totalt udskiftet efter 3,5 års brug for et konsulentfirma. Det samme gjorde sig gældende med tekøkken, lofter og loftbelysning. Wihlborg mente ikke en udskiftning af eventuelt beskadigede loftsplader og loftsbelysning var nok, men forlangte at alt skulle skiftes.

Vores advokat var stærkt uforstående og ligeledes var personer i  andre ejendomsvirksomheder vi samarbejder med. De havde aldrig hørt om at eks. et 3,5 år gammelt akustikloft bestående af 60×60 plader skulle skiftes ud – inklusive ophæng og det hele.

Det samme med trægulvet – et 14 mm parket gulv i Eg olie natur. Wihlborgs mener slet ikke at mindre slid fra kontorbrug af konsulenter kan slibes væk. Deres holdning er at et parketgulv i 14 mm slet ikke kan slibes, men skal skiftes fuldstændigt ud. Igen er de bekendte vi har indenfor ejendomme stærkt overraskede. Til eksempel fortæller Junckers på deres hjemmeside at et parketgulv på 14 mm kan slibes 5 gange.

Eftersom Wihlborgs fastholder deres standpunkt, at vi enten betaler kr. 250.000 eller udskifter alt hvad de mener skal være nyt, vælger vi at gå videre med at udføre en grundig istandsættelse. Mere om dette i del 3 af fortællingen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *